Test paštik (k jejichž výrobě byly jako základní suroviny použity vepřová játra a vepřové maso)
13.12.2024
12 potravin
odkaz na zdroj dat
seřadit: od nejlepšíchod nejhorších
Název potraviny | Výsledek i 5 nejlepší - 1 nejhorší | Popis výsledku |
---|---|---|
MÚÚÚ Písecká játrová paštika | 4,3 | zobrazit podrobnosti Hodnotící stupnice testu: 1 (nejlepší) - 5 (nejhorší) U paštik byly hodnoceny: senzorika (tvoří 20 % výsledné známky), nutriční a jakostní parametry (posuzovány pomocí laboratorních analýz) a složení deklarované výrobcem. Hodnocení senzoriky: 2,6 Výsledná známka: 1,7 Logo: "VYROBENO PODLE ČESKÉ CECHOVNÍ NORMY" Struktura tuhá a moc pevná, nicméně jemná. Tukové krytí. Hodně tmavá barva. V chuti středně slaná, téměř nekořeněná. Jater má dostatek a tuku je v ní méně, než se dočtete na etiketě. |
NAŠE MASO Játrová paštika zauzená | 4,0 | zobrazit podrobnosti Hodnotící stupnice testu: 1 (nejlepší) - 5 (nejhorší) U paštik byly hodnoceny: senzorika (tvoří 20 % výsledné známky), nutriční a jakostní parametry (posuzovány pomocí laboratorních analýz) a složení deklarované výrobcem. Hodnocení senzoriky: 3,3 Výsledná známka: 2,0 Paštika velmi tmavé barvy je v chuti středně uzená i slaná a silně kořeněná (viditelné kousky koření). Dobře se roztírá. Má vysoký obsah masa a průměrné množství jater. |
TORO HLAVEČNÍK Paštika selská ve vosku | 4,0 | zobrazit podrobnosti Hodnotící stupnice testu: 1 (nejlepší) - 5 (nejhorší) U paštik byly hodnoceny: senzorika (tvoří 20 % výsledné známky), nutriční a jakostní parametry (posuzovány pomocí laboratorních analýz) a složení deklarované výrobcem. Hodnocení senzoriky: 2,6 Výsledná známka: 2,0 Logo: "VYROBENO PODLE ČESKÉ CECHOVNÍ NORMY" Hrubá drobivá struktura s viditelnými kousky koření. Paštiku nelze rozetřít. Střívko má nejedlé voskové krytí. Tmavší barva. Značný obsah masa, průměrné množství jater. V chuti středně slaná a silně kořeněná. Oproti informaci z etikety má více tuku. |
UZENINY PŘÍBRAM Játrová paštika | 3,8 | zobrazit podrobnosti Hodnotící stupnice testu: 1 (nejlepší) - 5 (nejhorší) U paštik byly hodnoceny: senzorika (tvoří 20 % výsledné známky), nutriční a jakostní parametry (posuzovány pomocí laboratorních analýz) a složení deklarované výrobcem. Hodnocení senzoriky: 2,3 Výsledná známka: 2,2 Logo: "VYROBENO PODLE ČESKÉ CECHOVNÍ NORMY" Struktura je pevná sušší a hůře se roztírá. Disponuje tukovým krytím. Velmi tmavá barva. V chuti jemně kořeněná, středně slaná a hodně játrová (vysoký obsah jater!). Masa má průměrné množství. Ve složení zahušťovadla a barviva. Laboratoř zjistila více bílkovin, než slibuje výrobce na etiketě. |
SLÁMA Bítešská paštika jemná | 3,8 | zobrazit podrobnosti Hodnotící stupnice testu: 1 (nejlepší) - 5 (nejhorší) U paštik byly hodnoceny: senzorika (tvoří 20 % výsledné známky), nutriční a jakostní parametry (posuzovány pomocí laboratorních analýz) a složení deklarované výrobcem. Hodnocení senzoriky: 2,1 Výsledná známka: 2,2 Logo: "VYROBENO PODLE ČESKÉ CECHOVNÍ NORMY" Krémová roztíratelná paštika světlejší až bledé barvy intenzivně chutná po játrech. Masa i jater obsahuje průměrné množství. Neobejde se bez zahušťovadla a má menší množství tuku, než avizuje etiketa. |
PAŠTIKÁRNA Pečínková paštika | 3,7 | zobrazit podrobnosti Hodnotící stupnice testu: 1 (nejlepší) - 5 (nejhorší) U paštik byly hodnoceny: senzorika (tvoří 20 % výsledné známky), nutriční a jakostní parametry (posuzovány pomocí laboratorních analýz) a složení deklarované výrobcem. Hodnocení senzoriky: 1,7 Výsledná známka: 2,3 Tučná našlehaná struktura s kousky masa připomíná spíše masový krém. Barva bledá. Málo jater x hodně masa i soli (značně slaný vzorek!). |
MASNA STUDENÁ Játrovka | 3,7 | zobrazit podrobnosti Hodnotící stupnice testu: 1 (nejlepší) - 5 (nejhorší) U paštik byly hodnoceny: senzorika (tvoří 20 % výsledné známky), nutriční a jakostní parametry (posuzovány pomocí laboratorních analýz) a složení deklarované výrobcem. Hodnocení senzoriky: 1,7 Výsledná známka: 2,3 Krémová dobře roztíratelná paštika světlejší barvy je v chuti slanější a hodně játrová, byť obsahuje pouze průměrné množství jater. Masa v ní najdeme méně. Ve složení zahušťovadla. Laboratoř v ní odhalila více bílkovin, než bylo uvedeno na etiketě. |
TŘEMOŠENSKÁ UZENINA Játrová paštika | 3,5 | zobrazit podrobnosti Hodnotící stupnice testu: 1 (nejlepší) - 5 (nejhorší) U paštik byly hodnoceny: senzorika (tvoří 20 % výsledné známky), nutriční a jakostní parametry (posuzovány pomocí laboratorních analýz) a složení deklarované výrobcem. Hodnocení senzoriky: 2,1 Výsledná známka: 2,5 Světlá paštika s našlehanou konzistencí a citelnými kousky jater. I přes střední obsah masa má výraznou masovou chuť. Je málo slaná. Ve složení figuruje zvýrazňovač chuti a přidaná bílkovina. |
HAMÉ Májka jemná paštika | 3,3 | zobrazit podrobnosti Hodnotící stupnice testu: 1 (nejlepší) - 5 (nejhorší) U paštik byly hodnoceny: senzorika (tvoří 20 % výsledné známky), nutriční a jakostní parametry (posuzovány pomocí laboratorních analýz) a složení deklarované výrobcem. Hodnocení senzoriky: 2,7 Výsledná známka: 2,7 Pozitiva - jemná, krémová, roztíratelná. Negativa - řidší, značně slaná, nazelenalý povrch, slabší chuť jater, málo masa, ve složení zahušťovadla a přidaná bílkovina. |
SCHNEIDER Paštika francouzská | 3,3 | zobrazit podrobnosti Hodnotící stupnice testu: 1 (nejlepší) - 5 (nejhorší) U paštik byly hodnoceny: senzorika (tvoří 20 % výsledné známky), nutriční a jakostní parametry (posuzovány pomocí laboratorních analýz) a složení deklarované výrobcem. Hodnocení senzoriky: 2,0 Výsledná známka: 2,7 Krémová lehce našlehaná paštika světlejší barvy se dobře roztírá. V chuti průměrně slaná, výrazně játrová až nahořklá. Masa v ní najdeme málo. Za to obsahuje zahušťovadla, barviva a přidanou bílkovinu. |
SANPAREIL Bruselská paštika se špekem | 3,3 | zobrazit podrobnosti Hodnotící stupnice testu: 1 (nejlepší) - 5 (nejhorší) U paštik byly hodnoceny: senzorika (tvoří 20 % výsledné známky), nutriční a jakostní parametry (posuzovány pomocí laboratorních analýz) a složení deklarované výrobcem. Hodnocení senzoriky: 1,9 Výsledná známka: 2,7 Jemná soudržná pevná paštika s tukovým krytím má světlejší barvu. Je hodně slaná. V chuti masová (střední množství masa) a lehce játrová (vysoký obsah jater). Výrobce si pomáhá zahušťovadly a přidanou bílkovinou. |
FARMÁŘSKÉ UZENINY Selská paštika | 3,1 | zobrazit podrobnosti Hodnotící stupnice testu: 1 (nejlepší) - 5 (nejhorší) U paštik byly hodnoceny: senzorika (tvoří 20 % výsledné známky), nutriční a jakostní parametry (posuzovány pomocí laboratorních analýz) a složení deklarované výrobcem. Hodnocení senzoriky: 1,9 Výsledná známka: 2,9 Paštika hrubé struktury s viditelnými kousky masa má tmavší barvu. V chuti je dost slaná, intenzivně kořeněná a trochu nahořklá. Z obalu se nedozvíte obsah masa ani jater. |