Test paštik (k jejichž výrobě byly jako základní suroviny použity vepřová játra a vepřové maso)

13.12.2024

12 potravin

odkaz na zdroj dat
Název potravinyVýsledek i
5 nejlepší - 1 nejhorší
Popis výsledku
MÚÚÚ Písecká játrová paštika4,3 zobrazit podrobnosti
Hodnotící stupnice testu:
1 (nejlepší) - 5 (nejhorší)

U paštik byly hodnoceny: senzorika (tvoří 20 % výsledné známky), nutriční a jakostní parametry (posuzovány pomocí laboratorních analýz) a složení deklarované výrobcem.

Hodnocení senzoriky: 2,6
Výsledná známka: 1,7

Logo: "VYROBENO PODLE ČESKÉ CECHOVNÍ NORMY"

Struktura tuhá a moc pevná, nicméně jemná. Tukové krytí. Hodně tmavá barva. V chuti středně slaná, téměř nekořeněná. Jater má dostatek a tuku je v ní méně, než se dočtete na etiketě.
NAŠE MASO Játrová paštika zauzená4,0 zobrazit podrobnosti
Hodnotící stupnice testu:
1 (nejlepší) - 5 (nejhorší)

U paštik byly hodnoceny: senzorika (tvoří 20 % výsledné známky), nutriční a jakostní parametry (posuzovány pomocí laboratorních analýz) a složení deklarované výrobcem.

Hodnocení senzoriky: 3,3
Výsledná známka: 2,0

Paštika velmi tmavé barvy je v chuti středně uzená i slaná a silně kořeněná (viditelné kousky koření). Dobře se roztírá. Má vysoký obsah masa a průměrné množství jater.

TORO HLAVEČNÍK Paštika selská ve vosku4,0 zobrazit podrobnosti
Hodnotící stupnice testu:
1 (nejlepší) - 5 (nejhorší)

U paštik byly hodnoceny: senzorika (tvoří 20 % výsledné známky), nutriční a jakostní parametry (posuzovány pomocí laboratorních analýz) a složení deklarované výrobcem.

Hodnocení senzoriky: 2,6
Výsledná známka: 2,0

Logo: "VYROBENO PODLE ČESKÉ CECHOVNÍ NORMY"

Hrubá drobivá struktura s viditelnými kousky koření. Paštiku nelze rozetřít. Střívko má nejedlé voskové krytí. Tmavší barva. Značný obsah masa, průměrné množství jater. V chuti středně slaná a silně kořeněná. Oproti informaci z etikety má více tuku.
UZENINY PŘÍBRAM Játrová paštika3,8 zobrazit podrobnosti
Hodnotící stupnice testu:
1 (nejlepší) - 5 (nejhorší)

U paštik byly hodnoceny: senzorika (tvoří 20 % výsledné známky), nutriční a jakostní parametry (posuzovány pomocí laboratorních analýz) a složení deklarované výrobcem.

Hodnocení senzoriky: 2,3
Výsledná známka: 2,2

Logo: "VYROBENO PODLE ČESKÉ CECHOVNÍ NORMY"

Struktura je pevná sušší a hůře se roztírá. Disponuje tukovým krytím. Velmi tmavá barva. V chuti jemně kořeněná, středně slaná a hodně játrová (vysoký obsah jater!). Masa má průměrné množství. Ve složení zahušťovadla a barviva. Laboratoř zjistila více bílkovin, než slibuje výrobce na etiketě.
SLÁMA Bítešská paštika jemná3,8 zobrazit podrobnosti
Hodnotící stupnice testu:
1 (nejlepší) - 5 (nejhorší)

U paštik byly hodnoceny: senzorika (tvoří 20 % výsledné známky), nutriční a jakostní parametry (posuzovány pomocí laboratorních analýz) a složení deklarované výrobcem.

Hodnocení senzoriky: 2,1
Výsledná známka: 2,2

Logo: "VYROBENO PODLE ČESKÉ CECHOVNÍ NORMY"

Krémová roztíratelná paštika světlejší až bledé barvy intenzivně chutná po játrech. Masa i jater obsahuje průměrné množství. Neobejde se bez zahušťovadla a má menší množství tuku, než avizuje etiketa.
PAŠTIKÁRNA Pečínková paštika3,7 zobrazit podrobnosti
Hodnotící stupnice testu:
1 (nejlepší) - 5 (nejhorší)

U paštik byly hodnoceny: senzorika (tvoří 20 % výsledné známky), nutriční a jakostní parametry (posuzovány pomocí laboratorních analýz) a složení deklarované výrobcem.

Hodnocení senzoriky: 1,7
Výsledná známka: 2,3

Tučná našlehaná struktura s kousky masa připomíná spíše masový krém. Barva bledá. Málo jater x hodně masa i soli (značně slaný vzorek!).
MASNA STUDENÁ Játrovka3,7 zobrazit podrobnosti
Hodnotící stupnice testu:
1 (nejlepší) - 5 (nejhorší)

U paštik byly hodnoceny: senzorika (tvoří 20 % výsledné známky), nutriční a jakostní parametry (posuzovány pomocí laboratorních analýz) a složení deklarované výrobcem.

Hodnocení senzoriky: 1,7
Výsledná známka: 2,3

Krémová dobře roztíratelná paštika světlejší barvy je v chuti slanější a hodně játrová, byť obsahuje pouze průměrné množství jater. Masa v ní najdeme méně. Ve složení zahušťovadla. Laboratoř v ní odhalila více bílkovin, než bylo uvedeno na etiketě.
TŘEMOŠENSKÁ UZENINA Játrová paštika3,5 zobrazit podrobnosti
Hodnotící stupnice testu:
1 (nejlepší) - 5 (nejhorší)

U paštik byly hodnoceny: senzorika (tvoří 20 % výsledné známky), nutriční a jakostní parametry (posuzovány pomocí laboratorních analýz) a složení deklarované výrobcem.

Hodnocení senzoriky: 2,1
Výsledná známka: 2,5

Světlá paštika s našlehanou konzistencí a citelnými kousky jater. I přes střední obsah masa má výraznou masovou chuť. Je málo slaná. Ve složení figuruje zvýrazňovač chuti a přidaná bílkovina.
HAMÉ Májka jemná paštika3,3 zobrazit podrobnosti
Hodnotící stupnice testu:
1 (nejlepší) - 5 (nejhorší)

U paštik byly hodnoceny: senzorika (tvoří 20 % výsledné známky), nutriční a jakostní parametry (posuzovány pomocí laboratorních analýz) a složení deklarované výrobcem.

Hodnocení senzoriky: 2,7
Výsledná známka: 2,7

Pozitiva - jemná, krémová, roztíratelná.
Negativa - řidší, značně slaná, nazelenalý povrch, slabší chuť jater, málo masa, ve složení zahušťovadla a přidaná bílkovina.

SCHNEIDER Paštika francouzská3,3 zobrazit podrobnosti
Hodnotící stupnice testu:
1 (nejlepší) - 5 (nejhorší)

U paštik byly hodnoceny: senzorika (tvoří 20 % výsledné známky), nutriční a jakostní parametry (posuzovány pomocí laboratorních analýz) a složení deklarované výrobcem.

Hodnocení senzoriky: 2,0
Výsledná známka: 2,7

Krémová lehce našlehaná paštika světlejší barvy se dobře roztírá. V chuti průměrně slaná, výrazně játrová až nahořklá. Masa v ní najdeme málo. Za to obsahuje zahušťovadla, barviva a přidanou bílkovinu.
SANPAREIL Bruselská paštika se špekem3,3 zobrazit podrobnosti
Hodnotící stupnice testu:
1 (nejlepší) - 5 (nejhorší)

U paštik byly hodnoceny: senzorika (tvoří 20 % výsledné známky), nutriční a jakostní parametry (posuzovány pomocí laboratorních analýz) a složení deklarované výrobcem.

Hodnocení senzoriky: 1,9
Výsledná známka: 2,7

Jemná soudržná pevná paštika s tukovým krytím má světlejší barvu. Je hodně slaná. V chuti masová (střední množství masa) a lehce játrová (vysoký obsah jater). Výrobce si pomáhá zahušťovadly a přidanou bílkovinou.
FARMÁŘSKÉ UZENINY Selská paštika3,1 zobrazit podrobnosti
Hodnotící stupnice testu:
1 (nejlepší) - 5 (nejhorší)

U paštik byly hodnoceny: senzorika (tvoří 20 % výsledné známky), nutriční a jakostní parametry (posuzovány pomocí laboratorních analýz) a složení deklarované výrobcem.

Hodnocení senzoriky: 1,9
Výsledná známka: 2,9

Paštika hrubé struktury s viditelnými kousky masa má tmavší barvu. V chuti je dost slaná, intenzivně kořeněná a trochu nahořklá. Z obalu se nedozvíte obsah masa ani jater.